Loading..

PROLJETNA TORTA SA SEZONSKIM VOĆEM BEZ PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA


SASTOJCI
300 gr degestive keksa
160 gr maslaca
300 gr jagoda

Krema:
220 gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
100 gr krem namaza




500 ml vrhnja za slag
2 čepa arome vanilije
1/2 kasike želatine
3 kasike hladne vode

loading...



ljesnjaka mljevenih

PRIPREMA
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.
Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.
Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Želatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.
Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Posluživanje
U kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
Izvor. www.coolinarika.com

Nema komentara